Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Isı Pompası Kullanırken Elektrik Faturanızı Nasıl Düşürürsünüz?

Isı pompası  kullanmaya başladığınızda siz enerji faturalarınızda bir tasarruf yaşarken, elektrik kullanımınızda bir artış göreceksiniz. Neyse ki, ısı pompanızın enerji tüketimini sınırlamanın ve elektrik faturanızı düşürmenin bazı yolları vardır.

  • Ayarlanan Sıcaklığı Değiştirmekten Kaçının

Ne kadar sıcak veya soğuk olduğuna bağlı olarak sıcaklık ayarını sürekli değiştirirseniz,   ısı pompasının daha fazla güç kullanmasına neden olursunuz. Cihazınız aynı sıcaklığı koruduğunda daha az güç kullanır.  Termostatı  belirli bir sıcaklığa ayarlayın ve değiştirmeyin. Sıcaklığı bir derece kadar düşürmenin ise enerji faturalarınızda %2,5 oranında azalmaya neden olabileceğini hatırlatmak isteriz, örneğin sıcaklığı 21°C'den 20°C'ye düşürerek de tasarruf sağlayabilirsiniz.

  • Su Isıtma Sıcaklığını Kontrol Edin

İkinci olarak, su ısıtma sıcaklığını kontrol edin. Suyun sıcaklığı çok yükseğe ayarlanırsa, ısı pompanız suyu istenilen sıcaklığa getirmek için gerektiğinden daha fazla güç kullanır. Konforlu bir kullanım için suyun sıcaklığını 40°C veya altına düşürebilirsiniz. Bu, evinizi verimli bir şekilde ısıtmak için yeterli olacaktır.

  • Bakım Yapmayı İhmal Etmeyin

Isı pompanızın  bakımının yapılmaması ya da yetkili olmayan kişilerce yapılması enerji faturalarınızda %25 artışa neden olabilir. Tıkalı ve kirli filtreler, sistemden geçebilecek hava akış miktarını azaltır ve performansı negatif yönde etkiler. Ayrıca, fanın içinde sıkışmış yapraklar vb. herhangi maddeler olmadığından emin olmak için fan düzenli olarak kontrol edilmelidir. Isı pompanıza, tıpkı bir kazan gibi yıllık bakım yapılmalıdır.

  

  • Isı Pompası ve Fotovolatik Paneller ile Kombinleyin

Son olarak, ısı pompaları  Viessmann fotovoltaik panelleri  ile kombine edilebilir. Kendi ürettiğiniz elektriği kullanarak hem enerji faturalarınızı düşürebilir, hem de karbon ayak izinizi azaltabilirsiniz. Fotovoltaik panelleri kullanmanın ısı pompalarının çalışma maliyetlerini %40'a kadar azaltabileceği düşünülmektedir. Fotovoltaik sistemlerinin kurulması ek bir yatırım gibi gözükse de, birkaç yıl içinde maliyeti geri kazanmanız muhtemeldir.

Elektrik tüketiminizi azaltmak istiyorsanız, deneyebileceğiniz başka şeyler de vardır. Her radyatörün arkasına bazı reflektör panelleri takabilirsiniz. Bunlar, ısının duvarlarınızdan kaçmasını önleyerek, odaya geri yansımasını sağlar. Paneller büyük bir kart ve kalay folyo kullanılarak yapılabileceği gibi hazır olarak da satın alınabilir.

irtibat: info@viessmann.com.tr

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar