Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Kombi Bakımı Yapmak Neden Gereklidir?

Kombi bakımının bir maliyeti olmakla birlikte, hem cihazın kullanım ömrü, hem de enerji verimliliği açısından uzun vadede sağlayacağı faydalar düşünüldüğünde, cihazınıza düzenli bakım yaptırmak değerli bir yatırımdır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombinizin bakımı, yılda bir kez  yetkili servis  firmaları tarafından yapıldığında, ısı eşanjöründen elektrik bağlantıları ve contalara kadar her konuda önemli kontroller yapılacaktır. Ayrıca kombinizin doğru basınçta çalışması sağlanacak, hasarlı veya aşınmış parçaları değiştirilecek ve parçalar gerektiği gibi temizlenecektir. Viessman kombi bakım hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek  edinmek için  www.viessmanntr.com  web sitemizi siyaret edebilirsiniz.  

Kombi Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Yılda bir kez kombi bakımı yapılması önerilmektedir. Düzenli bakım ile kombinizdeki bir problemi hızlı bir şekilde tespit etmek, gidermek, hatta daha büyük ve daha yüksek maliyetlere neden olabilecek arızaları ortaya çıkmadan önlemek mümkün olabilir. Bakım, cihazınızın kullanım ömrünü optimize etmede önemli bir rol oynar. Düzenli bakımları yapılmayan kombilerde, geleceğe yönelik sorunlar yaşamanız olasıdır. Ayrıca ürün garantinizi geçersiz kılabilirsiniz. Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlar.  

Enerji verimliliği yüksek yeni bir kombi arayışınız varsa buradan  Viessmann kombi modellerini  inceleyebilirsiniz.  

Sonuç olarak kışın daha hesaplı ve güvenli şekilde ısınmak isteyenlerin kombi bakım işini, mutlaka uzman kişilere teslim etmeleri gerekmektedir. Bakımı yapılmamış kombiler beklenmedik kazalara davetiye çıkarabileceğinden, güvenlik açısından da kombi bakımı hayati öneme sahiptir. Bir cihazın düzenli olarak kontrol edilmesi, karbonmonoksit sızıntıları gibi olası tehlikeli arızaların tespit edilmesini mümkün kılacaktır.

Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

  • Kombinin çalışma ömrü kısalır,
  • Fabrikasyon değerlerindeki yüksek verimle çalışmaz,
  • Ekonomik açıdan zarar edilir,
  • Ani bozulmalarla karşılaşılır, ekstra ve büyük arıza maliyetleri oluşur,
  • Normalden fazla doğal gaz tüketilir, yanma ayarları bozulur,
  • Yaşam alanı yeterince ısınmaz, can ve mal güvenliği tehdit altındadır.
Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar