Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Kombiniz Arızalandığında Ne Yapmalısınız?

Kışın sıcak bir eve gelmeyi hayal ettiğinizde ya da günün yorgunluğunu atmak için duşa girmeyi planladığınızda kombinizin çalışmadığını görmekten daha sinir bozucu bir şey yoktur. Ancak gaz kokusu alıyorsanız, düşündüğünüzden daha ciddi bir sorunla karşı karşıya olabilirsiniz.

Gaz Kokusu Alınca Ne Yapmalısınız?

Gaz kokusu alıyorsanız ve kaynağı hemen bulamıyorsanız, zaman kaybetmeden 187 numaralı telefondan doğalgaz acil durum hattını aramalısınız. Tüketiciler bu konuyla ilgili profesyonellerden destek almalı ve fikirlerine önem vermelidir.

Gaz kokusu almasanız bile, kombiniz bozulduğunda asla kendiniz tamir etmeye çalışmamalısınız. Yetkisiz ve tecrübesiz kimselerce doğalgaz cihazlarında çalışmak sadece garantinizi geçersiz kılmakla kalmaz, aynı zamanda çok ciddi sonuçları olabilir. Bunun için cihazınızın bozulması halinde, üretici firma tarafından   yetkilendirilmiş uzman servisler ile iletişime geçin.

Size en yakın  Viessmann Yetkili Servislerine buradan ulaşabilirsiniz.  

Kombi Arızası Nasıl Anlaşılır?

Kombi arızasını tespip etmek için bir dizi yapılacak şey vardır, kontrol edilmesi gereken en yaygın sorunlar şunlardır:

  • Beklenenden daha fazla mı doğalgaz kullanıyorsunuz? Bu genellikle bir gaz kaçağı veya verimsiz bir kombinin belirtisidir.
  • Pilot açık mavi mi? Eğer alev, turuncu veya sarı renkte ise bir sorun olduğu anlaşılabilir.
  • Basınç sabit mi? Kombinizle ilgili sorun yaşadığınızda, genellikle basınç çok fazla yükselmiş olabilir.
  • Kombinizden, vurma benzeri sesler geliyor mu?

  

Gaz Kaynağınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Gaz kaynağınızla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, kontrol etmenin en kolay yolu, ocak gibi diğer gaz bağlantısı olan cihazların çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir.  

Kombiniz bozulursa gaz musluğunuzu kontrol edebilirsiniz. Eğer açıksa ve yine de gaz gelmiyorsa, bu bir gaz tedarik sorunu olabilir. Bölgenizde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için gaz tedarikçinize başvurun.

Güç kaynağınızla ilgili bir sorununuz mu var?

Elektrikle ilgili bir sorun varsa, kombiniz ateşlenmeyecektir, bu yüzden kombinizin elektriğe bağlı olup olmadığını kontrol edin. Çoğu yeni model kombide dijital veya LCD ekran bulunmaktadır, kombiniz açık görünüyor mu? Elektrik kesintisi varsa, kombiniz sıfırlanmış olabilir. Saat ve diğer ayarların doğru olup olmadığını kontrol edin.

Kombiniz bir güç sorunu nedeniyle bozulduysa, reset düğmesine basıp on dakika bekletip, ardından tekrar açmayı deneyin. Kombiniz hala çalışmıyor mu?

Su kaynağınızı kontrol edin

Su kaynağınız açık mı? Kombiniz çalışmıyorsa ve suyunuz kapalıysa , kazan sisteminizdeki basıncı kaybedersiniz. Musluklarınızı kontrol edin, evinizin geri kalanında su var mı? Değilse su sağlayıcınıza başvurun.

Termostatı kontrol edin

Kombiniz çalışmıyor ama arızayı hala bulamıyor musunuz? Bir seçenek de varsa  termostatınızı  kontrol etmek ve açık konumda olup olmadığına bakmak olacaktır. Zaman kontrolü sunan bir sistemse, saatin doğru ayarlandığından emin olun. Kontrol edilecek başka bir şey, termostatın oda sıcaklığının üzerine ayarlanmış olup olmadığıdır.

Kombi arıza kodları / Kombi arıza işaretleri

Kontrol edilmesi gereken bir diğer şey ise ekranlı olan kombilerder kombi arıza kodları, ekransız olan kombilerde ise kombi arıza işaretleridir. Günümüzde bir çok kombide bulunan ekranlar arıza durumunda bazı kodları göstermektedirler. Ekrana gelen arıza kodu veya işareti kombinin kullanım kitapçığından kontrol edebilir ve kombi arızası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca markanın çağrı merkezini arayarak kombi arıza kodu hakkında bilgi edinebilir ve çözümü hakkında destek alabilirsiniz.  

Viessmann kombi  arıza kodları hakkında kombi kullanım kitapçığını veya  Teknik servis biriminin telefon hattını  arayarak detaylı olarak öğrenebilir ve çözüm için yetkili servislerimiz ile iletişime geçebilirisiniz.  

Kombinin manometresindeki basınç değeri ne olmalıdır?

Bazen kazan suyu basıncı minimum gereksinimlerin altına düşebilir veya maksimum gereksinimin üzerine çıkabilir. Modern kombiler için olağan merkezi ısıtma basıncı ayarı 1 - 1,5 bar'dır, bu yüzden bir basınç sorunu olup olmadığını görmek için kombinizdeki göstergeyi kontrol edin. Kombi basıncını nasıl ayarlayacağınızı ürün kılavuzunda bulabilirsiniz. Basınç seviyesinde sorun yoksa gaz tedarikçinize danışın veya yetkili servislere başvurun.

  

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar