Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Kombide Temel Sıcaklık Ayarlarının Yapılması

 

Kombiler yakın zamana kadar dokunmaktan çekindiğimiz, genellikle görünmeyen yerlere monte edilen, arıza yapmadıkça pek de karşı karşıya gelinmeyen bir parçasıydı evlerimizin. Yeni Vitodens 100 - 111 -141 serisi ile bu algı tamamen değişiyor! Artık şık görünüşü ile gururla sergilenen kombiniz ile yeni nesil ekranı üzerinden çok daha fazla haşır neşir olacaksınız.

 

Gelin birlikte temel sıcaklık ayarlarını nasıl yapacağımıza göz atalım:

1- Öncelikle herhangi bir tuşa dokunarak ekranı uyandırıyoruz:

2- Karşımıza çıkan ekranda üst kısımda yer alan ikonlar sırasıyla 1. ısıtma devresi, 2. ısıtma devresi ve kullanım suyu ısıtması değerlerini temsil etmektedir.

Burada ısıtma devreleri evinizin farklı kısımlarındaki radyatör veya yerden ısıtma sistemlerini temsil ediyor olabilir.

Örneğin; 1. ısıtma devresi salon, oturma odası gibi alanları temsil ederken, 2. ısıtma devresi yatak odalarını temsil ediyor olabilir. Bu konuda kurulumunuzu yapan yetkili kişilerden ayrıntılı bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Menü tuşuna tekrar basarak ısıtma devreleri ve kullanım suyu ısıtması ikonları arasında geçiş yapabiliriz.

3- İlgili ısıtma devresi veya kullanım suyu ısıtması ekranında ok tuşları ile ilgili sıcaklık değerini belirleyip OK tuşuna basarak seçimimizi kaydediyoruz:

4- 2. Sıcaklık devresi için de sıcaklık ayarı yapalım:

5- Şimdi de kullanım suyu sıcaklığımızı belirleyelim:

Menü tuşuna tekrar tekrar basarak Kullanım Suyu ikonuna ilerliyoruz ve sıcaklık değerini ok tuşları yardımıyla belirleyip OK tuşuna basarak onaylıyoruz.

Kullanım suyu sıcaklığını kullanım amacınıza göre zamanla deneme-yanılma ile belirlemeniz pratikte daha doğru olacaktır. Bulaşık, duş, el yıkama gibi su kullanımlarının farklı değerlerde sıcaklık gereksinimleri vardır. Duş için 39-42°C yeterli olurken, bulaşık yıkama için 50°C üzerinde bir sıcaklık gerekebilir. Bu sebeple kullanım amacı ve yoğunluğuna göre bu sıcaklık değerinin ne olması konusunda zamanla karar vermenizi öneririz. Kullanım suyunu musluk üzerinden soğuk su ile karıştırarak kullandığımızı ve bu sebeple ihtiyacımız olan sıcaklık değerinden 1-2°C yüksek olacak şekilde ayarlamamızın daha doğru olacağını da eklemek isteriz.

İşte yeni nesil kombimizin şık kontrol paneli üzerinden sıcaklık ayarı yapmak bu kadar da kolay!

Yeni nesil kombinizi sağlık, mutluluk ve huzurla kullanmanızı dileriz!

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar