Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Isıtma sistemleri kontrolleri

Bu yazıda, evinizi bu kış rahat tutmak için ısıtma sistemi kontrollerinizin ne yaptığını ve hangi sıcaklıkta ayarlanması gerektiğini açıklıyoruz.

Isıtma sisteminizle  birlikte gelen o kadar çok kontrol vardır ki, her birinin ne yaptığını ve cihazınızın hangi sıcaklığa ayarlanması gerektiğini bilmek zor olabilir.  Bir  oda termostatı, radyatör kontrolleri, bir kazan termostatı ve bir su silindiri termostatınız olabilir.  Peki, evinizi en verimli şekilde ısıtmak için bunların her birinin hangi sıcaklığa ayarlanması gerekir?

Bu yazıda, evinizi bu kış rahat tutmak için ısıtma sistemi kontrollerinizin ne yaptığını ve hangi sıcaklıkta ayarlanması gerektiğini açıklıyoruz.

  • Çıkış Sıcaklığını Ayarlayın

Modern  yoğuşmalı kazanların  çoğunda çıkış sıcaklığını ayarlamanıza izin veren dijital bir kadran bulunur. Kombiler için radyatörler için önerilen çıkış sıcaklığı 55 ° C ve su için 60 ° C'dir. Kazanın verimliliğini değiştirebileceğiniz için bu çıkış sıcaklıklarını ayarlamanız gerekmez.

Bu sıcaklık ne kadar yüksek ayarlanırsa, kazanınız o kadar hızlı evinizi ısıtabilir. Bununla birlikte, ısıtma faturalarınızın arttığını ve kazanınızın verimliliğinin yaklaşık yüzde 10 ila 20 oranında azalabileceğini görebilirsiniz.

  • Oda Sıcaklığınızı Ayarlayın

Evinizin verimli bir şekilde ısıtılmasını sağlamak için ısıtma sisteminizdeki tüm kontrolleri kullanmalısınız. Oda termostatınız yaklaşık 18 ila 21 ° C'ye ayarlanmalıdır. Bu, eviniz için en  rahat ve sağlıklı  sıcaklıktır. Optimum gece uykusu için yatak odanız 16 ila 18 ° C'de biraz daha soğuk olmalıdır. Programlanabilir bir oda termostatı, günün farklı saatlerinde farklı odalar için ayrı sıcaklıklar ayarlamanıza izin vermelidir.

  

  • Radyatör Vanalarını Ayarlayın

Isıtmanızı kontrol etmenin bir başka yolu termostatik radyatör vanaları (TRV'ler).  Bir termostatik radyatör vanası, yaydığı ısı miktarını değiştirmek için radyatörden geçen su akışını kontrol edecektir.  Her radyatördeki TRV, yaklaşık 20 ° C'lik bir oda sıcaklığı sağlayacak üç numaraya ayarlanmalıdır.

Yukarıdaki önerilerimize uyarsanız, kazanınız veya  kombiniz  evinizi verimli bir şekilde ısıtmaya devam edecektir.

Hava soğumaya başladığında, TRV'leri, oda termostatını veya hatta kazan termostatını açmak cazip gelebilir.  Ancak, bunu yaparken çok fazla enerji harcayabilirsiniz ve ısıtma faturalarınız artabilir.  Isıtmanız açıksa ancak hala soğuk hissediyorsanız, ayaklarınıza ve ekstra bir jumper giymek için bir çift yünlü çorap almalısınız.  Battaniyeler rahat bir gece için iyi bir fikirdir. Isıtma sistemi sıcaklığını arttırmak yerine bunu yapmak çevre için de daha iyidir.  

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar