Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Merkezi Isıtma Sistemlerinde Vicare ile Tasarruf ve Konfor Sağlayın

Özellikle büyük şehirlerde olmak üzere, ülkemizin her noktasında toplu konutlar, apartmanlar ve merkezi ısıtma sistemlerine sahip yaşam alanları oldukça yaygındır. Isı üretimi bir kazanda gerçekleşen sistemin, ilgili ısıtma ünitelerine (radyatör, yerden ısıtma gibi) iletilerek ortamın konfor seviyesinde ısıtılmasını sağlayan merkezi sistemlerde uzun yıllardır “termostatik vana” uygulamaları kullanılmaktadır.

Yoğuşmalı bir kazan hangi dereceye ayarlanmalı merak ediyorsanız blog içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Termostatik Vanalar Nasıl Çalışır?

Genel anlamda termostatik vanalar belirli bir değer için ayarlandığında ilgili sıcaklık değerine ulaşıldığında sıcak su akışını kesmek (radyatörlere ısı iletimini durdurmak) ve belirli bir sıcaklık değerinin altına düştüğünde tekrardan sıcak su akışını başlatmak (radyatörlere ısı iletimini tekrar başlatmak) üzerine kurulu bir sistem bileşenidir.

Örneğin, termostatik radyatör vanasında 3. Seviye ayarlandığında, 22°C sıcaklık değeri ayarlanır (bu değer örnek amaçlıdır, termostatik radyatör vanası üreticinizle kontrol edilmelidir); ortam sıcaklığı 22°C’ye ulaştığında vana sıcak su akışını durdurur ve bir süre sonra (bina izolasyonu ne kadar iyiyse bu süre o kadar uzun olur) ortam sıcaklığı 22°C’nin altına düştüğünde termostatik vana tekrardan sıcak su akışını başlatacaktır. 

Viessmann ViCare Akıllı Termostatlar İle Sıcaklığı Uzaktan Kontrol Ederken Tasarruf Edin!

21. Yüzyılda, neredeyse tüm sistemlerin internet üzerinden kontrol edilebildiğini düşünürsek, radyatör vanalarını da bu sistemlerden ayrı görmek çok doğru olmayacaktır. Viessmann ViCare Akıllı Sistemler ile hem bireysel hem merkezi sistem ile ısıtması sağlanan yaşam alanınızın ısıtma sistemini internete erişiminiz olan her yerden kontrol kontrol edebilirsiniz.

Evinizin sıcaklığını internet üzerinden kontrol edebiliyor oluşunuz size konforun yanında tasarruf da sağlayacaktır. Evden çıkarken açık konumda unuttuğunuz vanalarınızı kısabilir, eve gelmeden bir süre önce evinizin istediğiniz bölgesinin siz gelmeden uygun sıcaklığa ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin, sabah işe gitmek için evden çıktığınızda tüm radyatör vanalarınızı ayrı ayrı kontrol edebilir, sıcaklık değerlerini ayarlayabilirsiniz. Gün içinde evde olmayacağınızı varsayarsak, vanalarınızı en düşük konuma getirmeniz tasarruf sağlayabilir. İş çıkışı eve giderken buz gibi bir ortama girmek istemezsiniz; bu durumda evinize ulaşmadan önce ViCare akıllı termostatik vanalarınızı ayrı ayrı kontrol ederek istediğiniz sıcaklığı ayarlayabilirsiniz.

Vicare Akıllı Termostatik Vana İle Sıcaklığı Kontrol Edin

Tüm bu konfor ve tasarruf faydalarının yanında, yaşam alanlarını paylaştığımız evcil hayvan dostlarımız ve bitkilerimiz için sağlıklı ve sürdürülebilir ortamlar sağlayabilmemiz için evlerimizin sıcaklıklarının belirli aralıklarda olması, sıcaklık farklarının çok yüksek olmaması gerekmektedir. Hassas sensörlerle donatılmış ViCare akıllı sıcaklık kontrolü sistemleri ile bunu rahatlıkla gerçekleştirebilmenizin yanında internet üzerinden iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarınız ile sürekli ve mekandan bağımsız şekilde kontrol ve izleme sağlayabilirsiniz.

Merkezi ısıtma sistemine sahip yaşam alanlarında bu uygulamayı kurmak için ihtiyacınız olan ekipmanlar konusunda en yakın bayimizden bilgi alabilirsiniz.

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar