Uzman Tavsiyesi
Ev Sahipleri Profesyoneller

Gelecek Nesillere Yaşam Alanları Bırakabilmek için "hidrojen hazır" kombi

Dünya nüfusunun hızla artması sonucu, enerji kaynaklarının kullanımı da aynı oranda artmaktadır.

Günümüzde insanlık bir yıl içerisinde neredeyse bir milyon yılda oluşan fosil kaynaklı enerjiyi tüketmektedir. Global enerji tüketiminde,  yenilenebilir enerji  kaynaklarının oranı artmaktadır.

Kaynakların verimli kullanılmasının önemi her geçen yıl daha çok artmaktadır. Çevreye salınan zararlı emisyonların azaltılması da oldukça önemli bir hale gelmektedir.

Petrol rezervlerinin bugünkü ve gelecekte öngörülen durumu, ithalat bağımlılığı, fosil yakıtların yarattığı zararlı karbondioksit emisyonları ve  ErP Yönetmeliği’ndeki zararlı emisyonların azaltılmasını sağlayan sınırlamalar, hidrojenin hazır bir alternatif kaynak olarak nitelendirilmesine neden olmaktadır.

Hidrojenin bir yakıt kaynağı olarak kullanılmasının en büyük avantajı  karbon ayak izinin  azaltılmasına katkı sağlamasıdır.Hidrojeni yakıt olarak kullanan bir kazan ya da kombi doğaya hiç CO2 vermez. Tamamen temiz bir yanma gerçekleşir.  

Hidrojen CO₂ içermeyen ısıtma ve gücün anahtarıdır.

CO₂ emisyonlarını 2050 yılına kadar sıfıra indirmek Avrupa Birliği'nin tanımlanmış bir hedefidir. Bu ancak fosil yakıtlar olmadan gerçekleştirilebilir. Bu iddialı planı gerçekleştirmenin en önemli araçlarından biri de sera gazı nötr enerji kaynağı olan hidrojendir.

Başarılı bir enerji geçişinin kilidi hidrojen!

Hidrojen, yanma sırasında neredeyse hiç emisyon üretmediği için geleceğin enerji kaynağı olarak vazgeçilmezdir. Aynı zamanda büyük miktarlarda mevcuttur ve sürdürülebilir şekilde üretilebilir.

Yarının teknolojisi Viessmann’da bugünden sertifikalı

Viessmann’ın yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı cihazları (Vitodens 100-W/111-W/111-F/141-F) yakıtın %20 karışımının hidrojen ile çalışabilme imkanı sunmaktadır ve %20 oranında hidrojen kullanımına uygun teknolojisi ile geleceğe yatırım yapar.

  

Yararlı bağlantılar
Yararlı bağlantılar